Zmagania przyszłych mistrzów kuchni w znanej katowickiej restauracji. Możemy śledzić je już w najbliższą niedzielę.
10 kwietnia 2020Więcej – czytaj poniżej.
***
Wszystkie nasze informacje i artykuły: https://katowicedzis.pl/
Regularnie tu zaglądaj – nie wszystko publikujemy na Facebooku.
Dla facebookowiczów utworzyliśmy grupę: https://www.facebook.com/groups/GrupaKatowiceDzis
Jej członkom wyświetla się więcej naszych facebookowych postów.
Pamiętaj! Komplet naszych artykułów i informacji tylko na WWW.
***
Nasza nowa usługa. Ogłoszenia. Całkowicie bezpłatne – dla każdego.
***
Jest trudny czas. W innych warunkach uznalibyśmy ten tekst za materiał promocyjny. Niech ta publikacja będzie naszym maleńkim wkładem w pomoc dla Śląskiej Prohibicji. Życzymy wszystkim katowickim gastronomom, by przetrwali ciężkie chwile. Byśmy znów mogli wyjść do lokalu na obiad, kupić hamburgera czy lody.
Na katowickim Nikiszowcu kilka miesięcy temu powstał odcinek MasterChef Junior. Ponoć odbywało się to w wielkiej tajemnicy.
Już w tę niedzielę telewizja TVN wyemituje zmagania gotujących dzieciaków. Przyszłych mistrzów zapachów i smaków, a także realizatorów programu, gościła Śląska Prohibicja.
Marzeniem każdego kucharza jest gotowanie w prawdziwej restauracji i to marzenie właśnie się spełniło. Dzieci, obdarzone kulinarnym talentem, miały okazję przygotować wyjątkowe dania dla uczestników poprzednich sezonów, którzy pochodzą ze Śląska.
Czy przygotowane potrawy sprostały oczekiwania najbardziej wymagających podniebień? To wszystko okaże się już 12.04 – w pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych.
Śląska Prohibicja: Obecnie, gdy sytuacja w kraju wymusiła tymczasowe zamkniecie lokali, właściciele znaleźli sposób, aby goście nie zapomnieli o swoim ulubionym miejscu, w którym gromadzili się licznie, biesiadowali i raczyli się przysmakami. Życie restauracji przeniosło się do Internetu.
Uruchomiony został sklep internetowy, w którym oprócz pamiątek z restauracji, można zakupić towary i usługi takie jak: vouchery, paczki okolicznościowe czy gotowe produkty spożywcze, które po uprzednim podgrzaniu idealnie komponują się na stole.
Dużym sukcesem okazała się niedawno zakończona sprzedaż świątecznych wynosów wielkanocnych, w których znalazły się m.in. klasyczne potrawy wielkanocne skomponowane dla jednej osoby, dla dwojga czy nawet dla sześcioosobowej rodziny. Całość promowana była pod hasłem „Zróbmy sobie normalne Święta”.
Aktywne promowanie wielkanocnych paczek opłaciło się, gdyż zainteresowanie ofertą przerosło najśmielsze oczekiwania. Teraz pracownicy szykują się do kompletowania zamówień, by później dostarczyć je do domów klientów.
Młodzi mistrzowie kuchni w Śląskiej Prohibicji na Nikiszowcu – TVN o godz. 20.
Jeszcze raz podkreślamy. Nadesłany przez Śląską Prohibicję materiał, z drobnymi zmianami, publikujemy nieodpłatnie.